Situatie in de Vluchtgarage dreigt uit de hand te lopen

In de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost dreigt de situatie uit de hand te lopen. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema van Zuidoost constateert dat er steeds vaker wordt gevochten.

Er wonen zo’n zestig uitgeprocedeerde asielzoekers die niet in aanmerking komen voor opvang in de Havenstraat in de Vluchtgarage. Herrema wil dat het kwetsbaarste deel van de groep op individuele basis door mag stromen in de opvangvoorzieningen die erbij zijn gekomen. Hij maakt zich ernstig zorgen om het geweld.

Er zijn zelfs bij één van de incidenten steekwapens gebruikt. De conflicten lopen zo hoog op dat de politie eraan te pas moest komen. Het draagvlak voor de groep onder bewoners van de K-buurt, waar de vluchtgarage staat, neemt hierdoor flink af. De groep heeft nog tot eind februari de tijd om de veiligheid op orde te krijgen. Van ontruiming is tot dusver nog geen sprake.

Laatst werd de Vluchtgarage gecontroleerd door politie, brandweer en GGD op gezondheid en veiligheid, in opdracht van het stadsdeel. Sinds de groep in de garage trok is dit voor het eerst. Uit angst dat het stadsdeel de bevindingen zou gebruiken als reden voor ontruiming werden instanties eerder niet binnengelaten.

This entry was posted on Thursday, March 6th, 2014 at 9:09 am and is filed under Berichten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.