Praktijkondersteuning huisartsen GGZ ontzorgt

De grote kracht van een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg is dat hij de huisartsen  ontzorgd. Naast het verzorgen en ook het leveren van de zorg is het managen van een praktijk een zeer tijdrovende zaak. Onder het managen valt onder andere alle bedrijfsmatige verplichtingen als het doen van de administratie, vergunningen, nota’s betalen en het personeelsbeleid. Dat is een tijdrovende zaak voor ieder bedrijf.  Ook aan de zorg van een huisarts worden steeds hogere eisen gesteld. En dat zou geen probleem zijn als de financiële beloning ook zij meegaan hiermee.

Dat laatste is helaas niet het geval waardoor men steeds meer moet doen voor hetzelfde geld.  Door het aanstellen van een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg ontstaat er meer tijd voor de huisarts om zich te focussen op het managen van zijn praktijk. Ook kan praktijkondersteuning huisartsen geestelijke gezondheidszorg met meer specifieke ggz kennis de cliënt helpen.

De huisarts kan zich dan richten op het werkgeverschap, het personeelsbeleid en het managen van de praktijk. Door hier meer aandacht aan te besteden kan de huisarts een meerwaarde realiseren voor haar cliënten. Door een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg aan te stellen ontstaat er meer ruimte in de agenda van de huisarts. Een huisarts kan op die manier ook meer aan zijn praktijk werken in plaats van in zijn praktijk. Het laatste zal hij natuurlijk ook altijd blijven doen! Alleen het werken aan de praktijk is ook van groot belang.

This entry was posted on Tuesday, May 29th, 2012 at 2:03 pm and is filed under Berichten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.