Jongeren in Amsterdam

Jongeren werken zowel in Duitsland als in Nederland. Viel Duitsland Nederland op 10 mei 1940 en nam de controle van het land. Sommige Amsterdammers beschutte Joden, zo bloot te stellen zichzelf en hun gezin aan de hoge risico lopen te worden opgesloten of naar concentratiekampen gestuurd. Meer dan 100.000 Nederlandse joden werden gedeporteerd naar nazi-concentratiekampen. Misschien wel de beroemdste gedeporteerde was de jonge joodse meisje Anne Frank, die stierf in de Bergen-Belsen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, de communicatie met de rest van het land kapot, en voedsel en brandstof werden schaars. Veel burgers reisden naar het platteland om te foerageren. Honden, katten, ruwe suiker bieten en tulpenbollen-gekookt tot een pulp-werden geconsumeerd in leven te blijven. Het merendeel van de bomen in Amsterdam werden gekapt voor brandstof, en al het hout werd genomen van de appartementen van de gedeporteerde joden.
Veel nieuwe voorsteden, zoals Osdorp, Slotervaart, Slotermeer en Geuzenveld, werden gebouwd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Deze voorsteden bevatte veel openbare parken en brede, open ruimtes, en de nieuwe gebouwen verbetering van woonomstandigheden voorzien van grotere en helderdere kamers, tuinen en balkons. Door de oorlog en andere incidenten van de 20e eeuw, had bijna het hele centrum van de stad in verval geraakt. Naarmate de maatschappij aan het veranderen was, politici en andere invloedrijke figuren maakte plannen om grote delen van het herontwerp. Er was een toenemende vraag naar kantoorgebouwen en nieuwe wegen als de auto beschikbaar kwam voor de meeste gewone mensen. Een metro begonnen met de exploitatie in 1977 tussen de nieuwe wijk Bijlmer en het centrum van Amsterdam. Verdere plannen waren om een ​​nieuwe snelweg te bouwen boven de metro naar het Centraal Station en het stadscentrum verbinden met andere delen van de stad.

This entry was posted on Tuesday, April 17th, 2012 at 2:41 pm and is filed under Berichten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.