Situatie in de Vluchtgarage dreigt uit de hand te lopen

In de Vluchtgarage in Amsterdam-Zuidoost dreigt de situatie uit de hand te lopen. Stadsdeelvoorzitter Tjeerd Herrema van Zuidoost constateert dat er steeds vaker wordt gevochten.

Er wonen zo’n zestig uitgeprocedeerde asielzoekers die niet in aanmerking komen voor opvang in de Havenstraat in de Vluchtgarage. Herrema wil dat het kwetsbaarste deel van de groep op individuele basis door mag stromen in de opvangvoorzieningen die erbij zijn gekomen. Hij maakt zich ernstig zorgen om het geweld.

Er zijn zelfs bij één van de incidenten steekwapens gebruikt. De conflicten lopen zo hoog op dat de politie eraan te pas moest komen. Het draagvlak voor de groep onder bewoners van de K-buurt, waar de vluchtgarage staat, neemt hierdoor flink af. De groep heeft nog tot eind februari de tijd om de veiligheid op orde te krijgen. Van ontruiming is tot dusver nog geen sprake.

Laatst werd de Vluchtgarage gecontroleerd door politie, brandweer en GGD op gezondheid en veiligheid, in opdracht van het stadsdeel. Sinds de groep in de garage trok is dit voor het eerst. Uit angst dat het stadsdeel de bevindingen zou gebruiken als reden voor ontruiming werden instanties eerder niet binnengelaten.

Comments Off | Filed under Berichten

Payrolling in Amsterdam

Een payroll bedrijf zorgt ervoor dat u niet meer juridisch verantwoordelijk bent voor het personeel dat u in dienst heeft of in dienst gaat nemen. En dat is een sterk voordeel. Zeker in tijden van economische onzekerheid is het van groot belang om snel te kunnen schakelen in het aantal medewerkers en werknemers van uw bedrijf in payroll Amsterdam. Zo kan het een paar jaar heel goed gaan, maar dan kan er de klad in komen te zitten. Helaas is dat de werkelijkheid waar we mee kampen. De toekomst verwachting is dan ook dat het hele personeel beleid van vele bedrijven en zeer waarschijnlijk ook de wettelijke regelingen die hierbij horen op de schop gaan. Er zal meer flexibiliteit ontstaan voor zowel de werknemer als de werkgever. Een vast dienstverband behoort mogelijk in de toekomst wel tot het verleden. Wie zal het zeggen.

Tot die tijd kunnen we gebruik maken van een payrollbedrijf. Als u in Amsterdam gevestigd bent kunt u het beste kiezen voor een payroll bedrijf in Amsterdam of de regio Amsterdam. Het payrollen is eigenlijk een tussenstap naar de toekomst zoals we die hierboven schetsen.  Of dit de toekomst zal worden is natuurlijk hetzelfde als kijken in een glazen bol. Echter we zullen zien hoe de toekomst zich zal ontwikkelen en welke rol payrolling in Amsterdam hier kan spelen

Comments Off | Filed under Berichten

Praktijkondersteuning huisartsen GGZ ontzorgt

De grote kracht van een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg is dat hij de huisartsen  ontzorgd. Naast het verzorgen en ook het leveren van de zorg is het managen van een praktijk een zeer tijdrovende zaak. Onder het managen valt onder andere alle bedrijfsmatige verplichtingen als het doen van de administratie, vergunningen, nota’s betalen en het personeelsbeleid. Dat is een tijdrovende zaak voor ieder bedrijf.  Ook aan de zorg van een huisarts worden steeds hogere eisen gesteld. En dat zou geen probleem zijn als de financiële beloning ook zij meegaan hiermee.

Dat laatste is helaas niet het geval waardoor men steeds meer moet doen voor hetzelfde geld.  Door het aanstellen van een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg ontstaat er meer tijd voor de huisarts om zich te focussen op het managen van zijn praktijk. Ook kan praktijkondersteuning huisartsen geestelijke gezondheidszorg met meer specifieke ggz kennis de cliënt helpen.

De huisarts kan zich dan richten op het werkgeverschap, het personeelsbeleid en het managen van de praktijk. Door hier meer aandacht aan te besteden kan de huisarts een meerwaarde realiseren voor haar cliënten. Door een praktijkondersteuner huisartsenpraktijk geestelijke gezondheidszorg aan te stellen ontstaat er meer ruimte in de agenda van de huisarts. Een huisarts kan op die manier ook meer aan zijn praktijk werken in plaats van in zijn praktijk. Het laatste zal hij natuurlijk ook altijd blijven doen! Alleen het werken aan de praktijk is ook van groot belang.

Comments Off | Filed under Berichten

Jongeren op de payroll Friesland

Arbeidsmarkt en op onderzoek richt zich op de theoretische en empirische onderzoek naar de arbeidsmarkt, beroepsgroepen en ontwikkeling van de industrie, enz. in de economische en sociale contexten. Voor deze discipline werd opgericht in 1968 op de toenmalige Federale Agentschap voor Arbeid, het Instituut voor Arbeidsmarkt en Occupational Research. Hier is het interdisciplinaire gebied van onderzoek door sociologen, economen en econometristen bestudeerd. Het onderzoek maakt onderscheid tussen landen met een liberale (bijv. USA), conservatief (bijv. BRD) en de sociaal-democratische (bijvoorbeeld in Zweden) verzorgingsstaat-model en de specifieke impact op de arbeidsmarkt. Een analyse van deze modellen, bijvoorbeeld op basis van hun effect op de genderverhoudingen op de arbeidsmarkt, het volgende beeld: het liberale model van een over het algemeen positieve ontwikkeling van payroll friesland op de arbeidsmarkt vindt plaats grotendeels ten koste van een laag inkomen vrouwen. In het conservatieve model is v.a. een hoge verticale scheiding – d.w.z. gebrek aan carrièremogelijkheden voor vrouwen – om naar te kijken. De sociaal-democratische model produceert op zijn beurt een sterke horizontale segregatie, dat is een divisie van de arbeidsmarkt in specifieke vrouwen en standaard model van de neoklassieke theorie kan worden gekarakteriseerd op de arbeidsmarkt als een commodity-markt door het vergroten van het aanbod bochten en dalende vraagcurve: hoe hoger het loon, de als het arbeidsaanbod is hoger en hoe lager de vraag naar arbeidskrachten.

Comments Off | Filed under Berichten

Payroll Den Haag

In de Verenigde Staten, werd een federaal programma van de diensten voor arbeidsvoorziening uitgerold in de New Deal. De oorspronkelijke wetgeving werd de Wagner-Peyser Act van 1933 en meer recent werk diensten gebeuren door middel van one-stop-centra opgericht door de Workforce Investment Act van 1998. Een payroll bureau is een organisatie die werkgevers aan werknemers past. In alle ontwikkelde landen is er een door de overheid gefinancierde payroll den haag en meerdere prive-bedrijven die ook optreden als payroll bureaus. Dit is echter niet in strijd met de wetenschappelijke benadering van de vrijheid van flexibiliteit in de zorg. De zorg is een belangrijke sector in het leven van de mensen die met een dergelijke constructie worden verloond als week of maandloner. Dit heeft geen gevolgen voor het weer en weerstype van de omgeving van de werkgever of werknemer. Toen de act in Duitsland actief werd, werd er minder auto gereden op de kosten van de baas. Deze bazigheid werd niet getolereerd in Frankrijk, waardoor de organisaties die payrolling verzorgde steeds meer draagvlak krijgen bij de keizer en de andere waarnemers op het veld. Deze veldslagen worden nagespeeld door wasmachineverkopers in de regio zuid van Europa.

Comments Off | Filed under Berichten

Payroll

Dit hield dezelfde regeling, maar gezorgd voor een ‘opt out’ (Art.2) voor leden die niet wensen aan te melden. Agentschappen waren een steeds diepgewortelde deel van de arbeidsmarkt. De Verenigde Staten niet aan te melden bij de verdragen. De laatste verdrag, de particuliere bureaus voor arbeidsbemiddeling Verdrag 1997 (No.181) neemt een veel zachtere houding en roept alleen maar voor de regelgeving. In de meeste landen zijn agentschappen opgesteld, bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk onder de Employment Agencies Act 1973, of in Duitsland onder de Arbeitnehmerüberlassungsgesetz (Employee Het inhuren van wet van 1972). Een van de oudste verwijzingen naar een openbaar payroll was in 1650, toen Henry Robinson een ‘Bureau voor Adressen en Encounters “dat werkgevers zou koppelen aan werknemers voorgesteld.  De Britse parlement verwierp het voorstel, maar hij opende een dergelijk bedrijf , hoewel het was van korte duur. Sinds het begin van de twintigste eeuw, elk ontwikkeld land heeft een openbaar payroll bureau als een manier om de werkloosheid te bestrijden en te helpen mensen aan het werk. In het Verenigd Koninkrijk het eerste bureau begon in Londen, door middel van de Arbeid Bureau (Londen) Act 1902, en vervolgens landelijk door de liberale regering door middel van de Arbeid Exchanges Act 1909. De huidige openbare aanbieder van zoeken naar een baan hulp wordt genoemd Jobcentre plus.

Comments Off | Filed under Berichten

Jongeren in Amsterdam

Jongeren werken zowel in Duitsland als in Nederland. Viel Duitsland Nederland op 10 mei 1940 en nam de controle van het land. Sommige Amsterdammers beschutte Joden, zo bloot te stellen zichzelf en hun gezin aan de hoge risico lopen te worden opgesloten of naar concentratiekampen gestuurd. Meer dan 100.000 Nederlandse joden werden gedeporteerd naar nazi-concentratiekampen. Misschien wel de beroemdste gedeporteerde was de jonge joodse meisje Anne Frank, die stierf in de Bergen-Belsen. Aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, de communicatie met de rest van het land kapot, en voedsel en brandstof werden schaars. Veel burgers reisden naar het platteland om te foerageren. Honden, katten, ruwe suiker bieten en tulpenbollen-gekookt tot een pulp-werden geconsumeerd in leven te blijven. Het merendeel van de bomen in Amsterdam werden gekapt voor brandstof, en al het hout werd genomen van de appartementen van de gedeporteerde joden.
Veel nieuwe voorsteden, zoals Osdorp, Slotervaart, Slotermeer en Geuzenveld, werden gebouwd in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Deze voorsteden bevatte veel openbare parken en brede, open ruimtes, en de nieuwe gebouwen verbetering van woonomstandigheden voorzien van grotere en helderdere kamers, tuinen en balkons. Door de oorlog en andere incidenten van de 20e eeuw, had bijna het hele centrum van de stad in verval geraakt. Naarmate de maatschappij aan het veranderen was, politici en andere invloedrijke figuren maakte plannen om grote delen van het herontwerp. Er was een toenemende vraag naar kantoorgebouwen en nieuwe wegen als de auto beschikbaar kwam voor de meeste gewone mensen. Een metro begonnen met de exploitatie in 1977 tussen de nieuwe wijk Bijlmer en het centrum van Amsterdam. Verdere plannen waren om een ​​nieuwe snelweg te bouwen boven de metro naar het Centraal Station en het stadscentrum verbinden met andere delen van de stad.

Comments Off | Filed under Berichten